Nieuws Limburg Roam Technology bouwt nieuwe fabriek in Bilzen

Roam Technology bouwt nieuwe fabriek in Bilzen

Roam Technology bouwt nieuwe fabriek in Bilzen

Bilzenaar Jos Roebben keert terug naar de roots. Zijn bedrijf Roam Chemie in Houthalen-Helchteren heeft hij verkocht aan Walter Busschots, die op die locatie verder zal gaan in de verdeling van chemische producten. Roebben zelf houdt echter het deel van het bedrijf dat gespecialiseerd is in waterbehandeling, waterzuivering en de bestrijding van biologische vervuiling (Roam Technology). Dit doet hij met het product Huwasan, dat momenteel al in diverse landen (Brazilië, Canada, Egypte, Verenigde Arabische Emiraten,…) wordt gebruikt om bijvoorbeeld ziekenhuizen te ontsmetten, hotelkamers te zuiveren, water van bacteriën te ontdoen, enzovoort.

jos-roebbenOm de toenemende vraag naar Huwasan aan te kunnen, gaat Roebben in Bilzen een totaal nieuwe fabriek bouwen. Hij investeert 2,5 miljoen euro om per jaar 8.000 ton van het product te kunnen maken. Roam Technology wordt een sterk geautomatiseerde onderneming, wat niet wegneemt dat er spoedig jobs zullen bijkomen. Roebben voorspelt de ploeg van 12 mensen uit te breiden naar 20 eens de nieuwe vestiging, vanaf eind 2015, operationeel is. Het nieuwe bedrijfsgebouw wordt helemaal uitgetekend en uitgerust door Technolink, het nieuwe bedrijf van Johan Sauwens, Johan Potargent en Ghislain Jordens (Lees artikel hier).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.