Nieuws Limburg Rob Dreessen voert wegenbouwers aan

Rob Dreessen voert wegenbouwers aan

Rob Dreessen voert wegenbouwers aan

Rob Dreessen, manager van Martens Wegenbouw en bestuurder van Bouwonderneming Beckers Marcel (beide onderdeel van de groep De Coster Dominique), is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse Wegenbouwers (Vlawebo), afdeling Limburg. Dreessen volgt Leo Janssen op, de ex-bedrijfsleider van Wegenbouw Martin, die vijf jaar aan het roer stond van Vlawebo Limburg.

Rob Dreessen: “Ik dank iedereen die mij verkozen heeft voor het vertrouwen, en in het bijzonder Leo Janssen voor zijn jarenlange inzet. Net zoals Leo wil ik actief meebouwen aan de toekomst van de Limburgse wegenbouwers. Ik kijk er erg naar uit om de belangen van de sector te behartigen. Het gaat niet alleen om de instandhouding van kwaliteitsvolle infrastructuur zoals bruggen, wegen, duikers en publieke gebouwen, maar ook het stimuleren van publieke investeringen in nieuwe projecten. Die zijn immers een grote katalysator voor verdere economische groei. Ze genereren jobs en ook inkomsten voor de overheid. Een minimale investeringsnorm, vergelijkbaar met de investeringsgraad in Nederland en Frankrijk, is noodzakelijk om de historisch opgebouwde achterstand goed te maken.”

Dreessen wil tevens werk maken van de instroom van jongeren in het beroep. “Hiervoor blijft de samenwerking met onderwijsinstellingen cruciaal. De bouw kan aan de jongeren duurzame tewerkstellingsperspectieven bieden. Meer dan voorheen werken bouwbedrijven met zelfsturende teams, bevragen zij hen systematisch over nieuwe ideeën en werken zij daarvoor met digitale informatieplatforms. De technologische evolutie gaat almaar sneller. Zeker ook in de wegenbouwsector. Dringend tijd dus voor bedrijven om vooruit te kijken en zich vandaag al voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. De aannemer die nu niet op de kar springt, daar spreken ze over vijf à tien jaar niet meer van.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Heusden-Zolder
Heusden-Zolder

Projectleiders nemen Van Hout over

Yves Kwanten en Davy Vandecraen, al jaren actief als projectleiders bij ramen- en deurenfabrikant Van Hout Alu-Construct in Heusden-Zolder, hebben… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.