Nieuws Limburg Roba Metals merkt dat metaalsector in de lift zit

Roba Metals merkt dat metaalsector in de lift zit

Roba Metals merkt dat metaalsector in de lift zit

Het orderboekje van Roba Metals in Genk is 5 tot 10% dikker geworden dan enkele maanden geleden. Dat is goed nieuws voor de metaalsector, aangezien groothandelaar Roba voor fabrikanten van ramen en deuren, radiatoren, poorten of metalen meubelen de tussenpersoon is met de fabrieken, en desgewenst ook de voorbewerkingen doet. “Sinds september 2010 merken we een geleidelijke herneming van de bestellingen, waardoor we op hetzelfde niveau van 2009 uitkomen,” zegt general manager Vic Eyckmans. “Het herstel is broos, maar er heerst toch een positieve sfeer door de goede vooruitzichten.”

Een hoger volume betekent voor Roba echter nog geen omzetverhoging. “Daarvoor zijn we te sterk afhankelijk van de staalprijs,” weet Vic Eyckmans. “We hopen natuurlijk dat die samen met de stijging in de verkoop zal toenemen.” Roba haalt geconsolideerd een omzet van zo’n 47 miljoen euro. In het topjaar 2007 was dat nog meer dan 85 miljoen. Er werken over 2 Belgische vennootschappen zowat 54 mensen. De overkoepelende holding van Roba bevindt zich in IJsselstein (NL).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.