Nieuws Limburg Robrecht Beliën neemt Elan Languages over

Robrecht Beliën neemt Elan Languages over

Robrecht Beliën neemt Elan Languages over

Bij talenbedrijf ElaN Languages heeft een managementbuy-out plaatsgevonden. CEO Robrecht Beliën heeft de aandelen overgenomen van Wim Vanschooren en Peter Vaes, stichters van het bedrijf. ElaN Languages is daarmee in handen van Robrecht Beliën en zijn vader Louis Beliën.

ElaN Languages werd in 1990 opgericht door Wim Vanschooren en de broers Peter en Eric Vaes als leverancier van vertalingen, taaltrainingen en tolkwerk voor de bedrijfswereld.
Vandaag is het bedrijf een topspeler in de taalbusiness, met 35 vaste medewerkers, 2000 freelancers en een omzet van ruim 7,5 miljoen euro. ElaN Languages heeft zijn hoofdkwartier in Heusden-Zolder en telt vestigingen in Louvain-la-Neuve en Brussel.

“Met de overnamedeal blijft de continuïteit verzekerd”, zegt CEO Robrecht Beliën, die samen met het huidige management het succesvolle beleid van de onderneming wil voortzetten. “Klanten en consumenten zoeken voor hun taalvragen steeds vaker naar onlineoplossingen. Met ons onlineplatform en andere slimme digitale tools hebben we daar sinds 2012 op ingespeeld. Onze taalhulp is maar één klik verwijderd en dat heeft in eigen land al zijn vruchten afgeworpen. Door voluit de digitale kaart te trekken, zijn we ervan overtuigd dat we ook een belangrijke speler kunnen worden in Nederland en kunnen doorgroeien in Wallonië. Een strategisch plan is uitgerold. Onze ambitie is alvast om op vijf jaar tijd onze omzet te verdubbelen.”

Wim Vanschooren en Peter Vaes blijven voorlopig aan boord, om dan na een overgangsperiode ElaN Languages te verlaten. Robrecht Beliën: “Mijn dank gaat uit naar Wim en Peter, die met hun altijd vernieuwende initiatieven ElaN op de kaart hebben gezet. Die drang naar innovatie zit in het DNA van ElaN en willen we zeker behouden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.