Nieuws Limburg Rode vakbond op protestmars door Hasselt

Rode vakbond op protestmars door Hasselt

Rode vakbond op protestmars door Hasselt

Aan de terrassen van De 2 Wijzen en De Koestal heeft de socialistische vakbond ABVV woensdag verzameld om een protestmars te houden. De (voornamelijk vrijgestelden) van de vakbond trokken in kolonne van het Dusartplein naar de VDAB om te protesteren tegen “het antisociale arbeidsmarktbeleid” van de regering. Daar hield voorzitter Pierre Vrancken een toespraak. “De situatie op de arbeidsmarkt in Limburg is dramatisch,” zei hij. “Het aantal werklozen steeg met 9,3 procent terwijl het aantal vacatures afnam met 4,4 procent. En het Ford-effect moet nog komen. Precies op dit moment beslist de regering om de werklozen te gaan pesten en hen het extra moeilijk te maken. Het begon met de uitkering voor werkloze jongeren aan allerlei voorwaarden te onderwerpen. Daarna moesten ook de ouderen het ontgelden door langer beschikbaar te blijven. Als dit zo voortgaat, zullen we allemaal van de VDAB rechtstreeks naar het OCMW moeten gaan. We willen werk, maar niet tot in de zerk,” besloot Vrancken.

ABVV Hasselt betogingHilde Baerten, directeur van VDAB-Limburg, luisterde aandachtig naar de toespraak en nam de tekst in ontvangst. Van daaruit vertrok de karavaan naar het OCMW om de route te symboliseren die werklozen volgens het ABVV in de toekomst allemaal zullen moeten afleggen. Na afloop van de bezoeken volgde nog een bijeenkomst van de syndicalisten op het Dusartplein, met hamburgers en een glaasje bier.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.