Nieuws Limburg Rofix wil alles naar Polen verhuizen

Rofix wil alles naar Polen verhuizen

Rofix wil alles naar Polen verhuizen

Het familiale bedrijf Rofix uit Dilsen-Stokkem, gespecialiseerd in bevestigingsmaterialen voor radiatoren, kondigt de intentie aan om de volledige productie naar Polen te verhuizen. “Om het voortbestaan van ons bedrijf te waarborgen, zijn we genoodzaakt deze stap te ondernemen”, zeggen Rob en Ron Vaessen.

Rofix Group werd opgericht in 1978 door de Limburgse ondernemer Rob Vaessen, broer van Jos Vaessen en vader van Kim en Ron. De onderneming groeide gestaag en realiseerde in 2020 een omzet van ongeveer 10 miljoen euro. Er werken zo’n 120 mensen, verdeeld over 2 plants. Rofix is gespecialiseerd in de productie van metalen bevestigingsmaterialen voor de sanitair en HVAC-markt.

Maar zoals algemeen geweten gaat het snel bergaf in de business van de radiatoren, wat weegt op Rofix. “Om het voortbestaan te waarborgen maken we de intentie bekend om de productie en de logistieke afdeling in Dilsen-Stokkem te sluiten en over te hevelen naar het Poolse Strzelce Krajeńskie”, zo klinkt het bij de familie Vaessen. “Dilsen is na onze vestiging in China de tweede plant die met sluiting wordt bedreigd.”

Hiermee staan 19 jobs op de tocht. Er wordt een sociaal plan voor deze mensen onderhandeld.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.