Nieuws Limburg Roger Langenaken (87) overleden

Roger Langenaken (87) overleden

Roger Langenaken (87) overleden

In Genk is op 87-jarige leeftijd Roger Langenaken overleden. Hij was 26 jaar lang directeur-generaal van het Genkse staalbedrijf ALZ, thans Aperam. Langenaken werd ook vereerd met de Eremedaille van de Provincie Limburg.

Roger Langenaken werd geboren in 1933 in Heks (Heers). Zijn ouders waren landbouwers. Hij ging na zijn studies aan de slag in de Luikse staalindustrie, om vervolgens een lange carrière aan te vatten als grote baas van ALZ, toen nog dochter van Sidmar. Als directeur-generaal, een functie die hij 26 jaar lang uitoefende, was hij één van de absolute boegbeelden van de Limburgse economie. Hij stond bij zijn medewerkers en in het zakelijke netwerk gekend als een ‘chique type’: een verstandig man die in zijn eigen stijl, de koers van het grote ALZ naar zijn hand wist te zetten. Een doorzetter en peoplemanager ook, die de mensen rondom hem veel kansen gaf.

Roger Langenaken had ook diverse mandaten en ere-titels binnen en buiten de bedrijfswereld. Zo was hij onder meer bestuurder bij de Generale Bank, voorzitter van Rotary Genk, ere-doctor aan de UHasselt, ere-bestuurder van Voka Limburg en ere-burger van de gemeente Heers. Hij ontving tevens de Ere-medaille van de Provincie Limburg.

De voormalige ALZ-baas zou volgende week 88 jaar geworden zijn. De uitvaartdienst zal vrijdag plaatsvinden in Genk. Namens onze redactie: een warme blijk van medeleven aan de familie, vrienden en voormalige medewerkers van Roger Langenaken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.