Rol LRM uitgespeeld bij Delicatesse Catering

Geert Spapen, hoofdaandeelhouder van Delicatesse Catering uit Genk, en investeringsmaatschappij LRM, hebben een akkoord gesloten over de uitstap van LRM. In 2003 klopte het bedrijf aan bij de investeringsmaatschappij zodat de nodige financiële middelen voorhanden waren om een ambitieus groeitraject te doorlopen. Dankzij de 585.000 euro die LRM gaandeweg inbracht, wist Delicatesse Catering door te stromen van 1,2 miljoen euro omzet naar 8,1 miljoen euro in 2010. Het personeelsaantal steeg van 15 tot 105 medewerkers.

Delicatesse Catering is als bedrijf nu volwassen genoeg om het groeitraject zelfstandig verder uit te bouwen. Voor Geert Spapen een opportuniteit om LRM terug uit te kopen. "Vandaag vertrekken vanuit de centrale keuken in Genk dagelijks ongeveer 5.000 maaltijden naar thuisdiensten, scholen, kinderdagverblijven, dagcentra, rusthuizen en bedrijven," zegt CEO Spapen. "De professionalisering binnen ons bedrijf die nodig was om dit te realiseren, hebben we dankzij LRM kunnen versnellen.”

“Een dossier zoals dit is het beste voorbeeld van wat risicokapitaal voor een KMO kan betekenen," zegt Stijn Bijnens, algemeen directeur van LRM. "Geert Spapen is een echte ondernemer die deze kans benut heeft om zijn ambities te realiseren. Na 7 jaar komt het bedrijf terug in familiale handen en hiermee is ons doel bereikt.”