Nieuws Limburg Roland Duchâtelet deelt zijn opinie over corona

Roland Duchâtelet deelt zijn opinie over corona

Roland Duchâtelet deelt zijn opinie over corona

Gebaseerd op heel wat cijfers en internationale rapporten, heeft ondernemer Roland Duchâtelet zijn eigen visie over de coronacrisis bekendgemaakt. We vertaalden de conclusies (Hij schreef ze in het Engels) en vatten ze hier samen:

“Een lockdown van de hele bevolking was niet de juiste beslissing. Een selectieve lockdown voor alleen mensen ouder dan 45 jaar zou meer steek gehouden hebben. Er is blijkbaar geen goede reden om jongere mensen (onder 45 jaar) te isoleren als ze in hun groep worden gehouden. Voor hen is Covid 19 ongeveer 10 keer slechter dan de seizoensgriep, wat een aanvaardbare deal lijkt in functie van hun levenskwaliteit. Na enkele maanden zou de groepsimmuniteit voor hen in werking treden zodat ze geen bedreiging meer zouden vormen voor de ouderen. Zeker niet als ze op individuele basis zouden getest worden.”

Levens
En Duchâtelet gaat verder: “Gezien de huidige situatie vandaag, is het onmogelijk om de hele bevolking opgesloten te houden. De gevolgen van inkomensderving, mentale gezondheid, criminaliteit en het gigantische niveau van sociale ontwrichting zijn onaanvaardbaar. De gevolgen van een verlengde lockdown zijn veel groter dan het redden van de levens van veelal oudere mensen (voor een aantal maanden of jaren).

Hervatten
“Daarom zou de normale activiteit voor mensen tot 45, zelfs 65, in de komende weken geleidelijk moeten hervat worden, behalve voor de mensen uit risicogroepen. Dit welteverstaan met zeer strenge test-, traceer- en isolatievereisten en beschermende maatregelen zoals het frequent wassen van de handen, dragen van handschoenen en mondmaskers in openbare plaatsen, en het respect voor de aanbevolen social distancing waar mogelijk.”

Duchâtelet zegt ook nog: “In landen als West-Europa en de VS zullen internationale reizen aan zeer strikte regels onderhevig zijn voor minstens een jaar, of twee.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.