Nieuws Limburg Roland Duchâtelet houdt zijn Melexis op koers

Roland Duchâtelet houdt zijn Melexis op koers

Roland Duchâtelet houdt zijn Melexis op koers

Hoewel hij had gehoopt om rond 8 of 9 procent groei op te tekenen, heeft Roland Duchâtelet de omzet van technologiefabrikant Melexis in 2011 met 5 procent zien toenemen. Het beursgenoteerde bedrijf sloot af op 230,7 miljoen euro. De nettowinst van Melexis, dat intussen de hoofdzetel heeft verhuisd van Tessenderlo naar Ieper, bedroeg 45,9 miljoen, wat 6 procent minder is dan in 2010.

Françoise Chombar, ceo van Melexis.

Voor 2012 is het bedrijf hoopvol gestemd. “Melexis lanceerde de voorbije 12 maanden een recordaantal van 26 nieuwe producten, die vrij proportioneel verdeeld zijn over onze vier business units,” zegt Françoise Chombar, CEO van Melexis. “Meer dan de helft hiervan biedt niet alleen oplossingen voor onze belangrijkste doelmarkt, de automobielsector, maar is ook gericht op de industriële, consumenten- en medische markten. Het merendeel speelt bovendien in op de behoefte naar milieuvriendelijke en energiebesparende producten en processen.” De halfgeleiderfabrikant verwacht een ‘mid- tot hoge eencijferige groei’ in de omzet voor 2012.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.