Ronnie Leten 17

Ronnie Leten kuist schup af bij Atlas Copco

Beringenaar Ronnie Leten stapt op als CEO van de Zweedse industriereus Atlas Copco. Hij wordt opgevolgd door Mats Rahmström. Dat laat het bedrijf maandag weten. Leten heeft zelf gevraagd om het bedrijf te verlaten. Een reden is niet bekendgemaakt.

De 60-jarige Leten was sinds 1985 aan de slag bij de onderneming. Tussen 1985 en 1999 bekleedde hij er diverse posities, zoals projectleider voor IT en logistieke systemen, Supply Manager Central Distribution Center, Manufacturing Manager voor de Industrial Air-divisie, directeur van de Airtec-divisie en tussen 2001 en 2006 directeur van de Industrial Air-divisie. Daarna was Leten directeur van de business area Compressor Technique totdat hij op 1 juni 2009 directeur en CEO werd. In 2013 werd hij Trends Manager van het jaar. In 2016 ontving hij de prestigieuze Ondernemersprijs Herman Dessers van Voka Limburg.

Atlas Copco is in 182 landen actief en stelt ongeveer 45.000 mensen te werk. In ons land heeft het bedrijf vestigingen in Hoeselt en Wilrijk, samen goed voor 3.200 werknemers.

Tegelijkertijd met het aftreden van Leten maakte Atlas Copco zijn voornemen bekend om de groep in twee te splitsen: een nieuw bedrijf dat focust op de mijnbouwactiviteiten en het bestaande Atlas Copco dat focust op de industriële activiteiten.

Als internationaal topindustrieel is Leten ook ambassadeur van de provincie Limburg. Op 14 december 2015 werd hij officieel aangesteld als de nieuwe Limburg-ambassadeur, naast Kim Clijsters en Regi Penxten.