Rum uit Limburg: de wereld mag het weten!

Hendricks Rum, zo wou de jonge ondernemer Lucas Hendrix zijn zelf ontwikkelde kwaliteitsrum noemen. Maar omdat werd gevreesd voor een procedureslag tegen de gekende Hendrick's Gin, snelde vriend des huizes, Luc Vannitsen ter hulp. Naar analogie van diens bestaande merk Cavalieri Gin, werd de nieuwe rum Cavalieri Rum gedoopt. Een op en top Limburgs product met internationale ambities...

Lucas Hendrix (23) is rechtenstudent aan de UHasselt en ondernemer in hart en nieren. De zoon van de gekende arts Luc Hendrix heeft een bijzonder smakelijke rum ontwikkeld, die hij overal ter wereld in de markt wil zetten. Bij de keuze van de naam legde hij een geslepen associatie: Hendricks Rum... Het zou meteen overal deuren openen, want de link naar het wereldwijd gekende ginmerk Hendrick's, was zo klaar als een klontje. Maar als juridisch expert in spé had hij ook zijn bedenkingen over de mogelijke gevolgen. En dus werd Luc Vannitsen ingeschakeld, vriend des huizes, en al jaren thuis in het internationaal vermarkten van geestrijke dranken. Van zijn Cavalieri Gin verkoopt hij zo'n 24.000 flessen per jaar aan liefhebbers in heel Europa. De geknipte man voor deskundig advies...

"Om de nieuwe rum Hendricks te noemen: dat was geen goed idee", zegt Luc Vannitsen, die in Diepenbeek ook het kookatelier Hoenger runt. "Vandaar dat ik heb voorgesteld om te gaan samenwerken. Door er Cavalieri Rum van te maken, kan Lucas meesurfen op het succes van onze gin, en kunnen we allebei de specialiteit van de andere mee in de markt zetten." En zo bestaat er dus voortaan, naast de Cavalieri Gin in 3 smaken, ook een exclusieve rum, die naar een recept van Lucas Hendrix, in Limburg wordt gemaakt.

"We hebben gekozen voor een Jamaicaanse stijl als basis", zegt de jonge ondernemer. "Je vindt er ingrediënten in terug als maldon zeezout, kaneel, gember en caramel. We hebben bewust gekozen voor een alcoholpercentage van 38°, wat de rum breed toegankelijk maakt, en vermijdt dat hij gaat prikken in de keel. Een zachte, maar uitgesproken smaak, gecombineerd met een zoete geur. Dat kan ongetwijfeld een ruim publiek bekoren."

Luc Vannitsen is er zeker van dat de nieuwe rum minstens even vlot over de toonbank zal gaan als zijn gin. "We gaan elkaar versterken", zegt de baas van Hoenger. "Wij bieden met veel plezier de rum van Lucas overal mee aan, en hij doet hetzelfde met onze gin. Een win-winsituatie waarmee we heel Europa, wat zeg ik: de hele wereld, kunnen veroveren! Aan de kwaliteit van onze producten zal het zeker niet liggen." De gin en rum van Cavalieri zijn trouwens niet alleen per fles te koop, maar kunnen ook in grotere volumes gepersonaliseerd worden om als relatiegeschenk te verdelen.