Nieuws Limburg Rush op zonnepanelen goed nieuws voor Jean Biesmans

Rush op zonnepanelen goed nieuws voor Jean Biesmans

Rush op zonnepanelen goed nieuws voor Jean Biesmans

De Group Biesmans van afgevaardigd bestuurder Jean Biesmans, heeft een ‘aanvaardbaar’ jaar 2010 achter de rug. “Ondanks de zeer slechte weersomstandigheden in het begin en op het einde van het jaar, hebben we de omzet kunnen handhaven,” zegt CEO Rudy Evens. “In crisistijden hebben we mee kunnen profiteren van de hype rond de zonnepanelen, aangezien tal van daken moesten gerenoveerd worden vooraleer de panelen konden geplaatst worden. Die meevaller heeft ons mooi door de slechte conjunctuur geloodst.”

Intussen zijn de vooruitzichten weer opperbest. “Samen met Glas Ceyssens en ME Construct gaan we van start met een bedrijf in Roemenië en ook in Luxemburg hebben we de erkenningen binnen om daar onze dakactiviteiten op te starten,” zegt Rudy Evens nog. “Bovendien lanceren we weldra een nieuw product waar we erg in geloven. Moeding is een nieuwe keramische tegel van Duitse makelij die voor geventileerde gevels wordt gebruikt en erg esthetisch is. Wij zijn hier exclusief verdeler van. En ook in het ecologische productgamma zijn we met tal van vernieuwingen bezig, zoals de groendaken en de waterbuffering, waarbij regenwater op het dak gestockeerd wordt.”

Om de producten op te slaan, bouwt Group Biesmans momenteel een nieuw magazijn in Genk. “Het gaat om een oppervlakte van 2000 m2, goed voor een investering van 1,8 miljoen euro,” besluit de CEO.

Bij Group Biesmans werken zo’n 222 mensen, goed voor een omzet van meer dan 40 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.