Nieuws Limburg Russen willen failliet hotel in Voeren kopen

Russen willen failliet hotel in Voeren kopen

Russen willen failliet hotel in Voeren kopen

Een groep Russen heeft belangstelling voor de koop van hotel/restaurant Altembrouck in ’s Gravenvoeren. De Russen werken samen met een Nederlander die op Aruba is gevestigd. Dat heeft de redactie van het economische webplatform www.wijlimburg.nl vernomen. Zoals eerder gemeld is het horeca- en veeteeltbedrijf van de Nederlandse ondernemer Wim Claessen failliet verklaard door de rechtbank in Tongeren. Claessen vecht die uitspraak overigens aan omdat hij bepaalde briefwisseling niet zou ontvangen hebben. Hij wil niet reageren op de Russische overnameplannen. Wel stelt hij dat het ‘kan kloppen’ dat er dergelijke verhalen rondgaan.

Vergunningen

Of de overname door de Russen doorgaat is overigens maar de vraag. Want de voortzetting van Altembrouck in ’s Gravenvoeren is niet alleen in gevaar vanwege het uitgesproken faillissement, miljoenenschulden en onbetaalde rekeningen, er blijken ook meerdere belangrijke vergunningen te ontbreken. Zo mist Altembrouck dat zich op internet presenteert als ‘design hotel’ met 27 kamers zelfs een horecavergunning. Claessen zegt opnieuw dat het ‘kan kloppen’ dat de verhalen over missende vergunningen rond gaan, maar hij wil er niets over kwijt.

De Nederlander zegt overigens dat de financiële problemen op te lossen zijn voor hem. Maandagmiddag liet hij weten dat er over ‘enkele weken’ meer duidelijkheid komt. Tot dat moment wil hij niets kwijt. Niet alleen staan er vele vorderingen open van leveranciers, er is evenmin geld om de rente voor de lening van 6 miljoen euro voor de verbouwing te betalen. Laat staan de aflossing… Claessen is zelf eigenaar van het pand, terwijl zijn failliet verklaarde vennootschap de exploitant/huurder is van Altembrouck. Hij heeft privé een schuld van meer dan een miljoen euro aan de bankroete vennootschap.

Gewoon open
Er loopt nog een hoger beroep tegen het faillissement dat op 9 september zou gepleit worden. Intussen blijft Altembrouck gewoon open.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.