Nieuws Limburg Rutten stopt 3,8 miljoen in splinternieuwe garage

Rutten stopt 3,8 miljoen in splinternieuwe garage

Rutten stopt 3,8 miljoen in splinternieuwe garage

De Limburgse onderneming Volvo Rutten (Hechtel-Eksel) heeft in Diest de eerste steen gelegd voor een volledige nieuwe garage. Het gaat om een investering van 3,8 miljoen euro. Opmerkelijk is dat de Volvo-garage van 3.400 m2 volledig energieneutraal zal zijn.

Voor wie Diest een beetje kent: Rutten gaat bouwen op het bedrijventerrein aan de Turnhoutsebaan, waar vroeger de fabriek Koudijs was gevestigd. Er komt een grote showroom en een werkplaats. Tegen april 2018 moet alles klaar zijn.

Filiaalhouder Kevin Van Ryckeghem: “Deze vestiging moet helpen om de stationsbuurt om te bouwen tot een volwaardige economische zone. In het ontwerp hebben we speciale aandacht besteed aan isolatie. We gaan onze eigen energie opwekken met zonnepanelen. Met warmtepompen en diepteboringen houden we de vloer het hele jaar door op een constante temperatuur. Voor de carwash en het sanitair gebruiken we regenwater.”

Vorig jaar opende Rutten al een eerste, soortgelijke garage op ‘homebase’ Hechtel-Eksel, toen de eerste energieneutrale garage van West-Europa en wereldwijd zelfs de eerste onder Volvo-dealers. De concessie in Diest wordt gebouwd volgens dezelfde standaard.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Bandag wil er 33 buiten

Bij bandenbedrijf Bandag Lanklaar te Dilsen-Stokkem kondigde de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aan: 24… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.