Nieuws Limburg Rutten waarschuwt: “Hackers vervalsen uw facturen”

Rutten waarschuwt: “Hackers vervalsen uw facturen”

Rutten waarschuwt: “Hackers vervalsen uw facturen”

Volvo-garage Rutten uit Hechtel-Eksel is het slachtoffer geworden van gewiekste hackers. Het bedrijf werd maar liefst 35.000 euro afhandig gemaakt nadat een vervalste factuur met een ander rekeningnummer op de boekhouding was beland.

“Vorige week kochten we een tweedehands Volvo XC90 bij een collega aangezien een klant van ons dringend een andere wagen nodig had”, doet zaakvoerder Dirk Rutten het verhaal. “De collega is zeer betrouwbaar. Maar wat niemand wist, is dat hackers al enkele weken geduldig al de bewegingen op zijn laptop volgden om uiteindelijk een slag te kunnen slaan. Dat gebeurde toen de factuur per e-mail naar ons werd verzonden. Het bericht werd onderschept, het rekeningnummer werd veranderd, en daarna gewoon in onze mailbox gedropt. Van geen kwaad bewust, werd de factuur door onze boekhouding betaald, en zo is het kwaad geschied.”

Rutten gelooft niet dat hij het geld nog terug zal zien. “We hebben bij alle mogelijke instanties aangifte en melding gemaakt, maar ze geven ons weinig hoop om de centen te recupereren. Dit is -naast de coronacrisis- opnieuw een zware slag voor een hard werkende ondernemer. Misschien had ik nog liever dat er werd ingebroken, dan had ik me nog kunnen verdedigen. Nu sta ik machteloos!”

En hij besluit: “Als het een advies mag zijn aan collega-ondernemers: betaal nooit een factuur zonder eerst telefonisch het nummer te controleren… Wij hebben ons lesje wel geleerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Tessenderlo
Tessenderlo

Gdpr is gdsgklgd voor kmo’s

Haast geen enkele website van Limburgse bedrijven is in orde met de GDPR-regelgeving. Bijna niemand laat controleren of ze aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.