Nieuws Limburg Saga en anaXis verkocht, Bijnens zkt. nieuwe uitdaging

Saga en anaXis verkocht, Bijnens zkt. nieuwe uitdaging

Saga en anaXis verkocht, Bijnens zkt. nieuwe uitdaging

Saga Consulting Group, het ICT-bedrijf van Limburger Etienne Schreurs, is verkocht. De overnemer is de sectorgenoot Tobius, die meteen een nieuwe naam voor de hele groep heeft bedacht: Tobania. De nieuwe groep telt nu meer dan 500 medewerkers en haalt een omzet van 57 miljoen euro. Ook anaXis, het Hasseltse softwarehuis dat groeide uit de IT-afdeling van Technum en in 2008 door Saga werd ingelijfd, behoort nu tot Tobania.

Etienne SchreursEtienne Schreurs en zijn vrouw, die tot voor kort een operationele rol hadden bij Saga, leggen die opdrachten neer. Ze blijven wel actief in de Nederlandse tak. Schreurs houdt als voorzitter van de raad van bestuur wel nog een oogje in het zeil bij Tobania.

De overname heeft ook gevolgen voor Wim Bijnens (foto onder), die vroeger o.a. algemeen directeur was bij Cegeka, en in 2012 door Etienne Schreurs werd binnengehaald als strategisch directeur van Saga Consulting Group.
wim bijnens“Het was mijn taak om de diverse eenheden binnen de groep te integreren en te herstructureren met het oog op een overname,” aldus Wim Bijnens. “Dat proces is nu dus afgerond. Mijn job zit erop. Het wil zeggen dat ik zelf ga uitkijken naar nieuwe opportuniteiten. Ik bekijk de opties om als extern manager een familiebedrijf te gaan leiden. Mogelijk koop ik me ergens in om zelf ondernemer te worden. We zullen zien wat de toekomst brengt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.