Nieuws Limburg Salesforce komt Limburgers opleiden

Salesforce komt Limburgers opleiden

Salesforce komt Limburgers opleiden

Salesforce, het internationale softwareplatform voor het beheer van klantenrelaties, gaat een structureel partnership aan met Hogeschool PXL. Bedoeling is dat de studenten Marketing & Sales tijdens hun opleiding worden wegwijs gemaakt in de digitale tools die Salesforce biedt.

“Digitale transformatie is momenteel het buzzwoord”, aldus Maarten Thiry, opleidingshoofd Marketing en Sales aan Hogeschool PXL. “Maar marketing is geen exacte wetenschap en wij willen bij onze studenten strategisch denken koppelen aan het hands-on gebruiken van innovatieve softwaretools. Salesforce biedt zowel voor bedrijven als voor onze opleidingen een totaaloplossing, waarbij alle mogelijke data kunnen gecombineerd worden, om uiteindelijk elke klant persoonlijk te benaderen. Voor onze studenten is het een enorme meerwaarde om al tijdens hun opleiding te leren werken met de Salesforce-software.”

PXL-Marketing en Sales is momenteel de eerste marketingopleiding in Vlaanderen die een structureel partnerschap aangaat met Salesforce. Ook vanuit de Amerikaanse multinational is men erg positief over deze samenwerking: “Je moet vandaag investeren om de workforce van de toekomst klaar te stomen voor de mogelijkheden van morgen”, zegt Carmina Coenen, Deputy Country Leader van Salesforce Belgium. “Enerzijds zijn we trots op de visie van PXL om de kennisnoden te dichten en anderzijds trots op het toetreden van PXL-Marketing en Sales tot ons ecosysteem. Het is een perfect antwoord op de versnelde digitale noden van consumenten en speelt in op de voorspelling dat tegen 2024 het Salesforce-ecosysteem 7.400 nieuwe jobs in België verwacht.”

Ook Salesforce-partner Forward (Corda Campus) kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: “We zien een voorname rol die Commerce, Marketing Automation en CRM spelen in de digitale transformatie bij onze klanten”, zegt Managing Partner Bruno Braes. “We kijken er naar uit om een nieuwe generatie hands-on digital 360-studenten te enthousiasmeren en klaar te stomen voor de uitdagende arbeidsmarkt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.