Nieuws Limburg SALK op schema: 3.000 jobs binnen het jaar

SALK op schema: 3.000 jobs binnen het jaar

SALK op schema: 3.000 jobs binnen het jaar

De projecten in het kader van het SALK-plan beginnen hun vruchten af te werpen. De organisatie Locate in Limburg, die investeerders naar deze provincie moet lokken, zegt een 65-tal leads te behandelen, waarvan er 15 tot 20 volgend jaar gefinaliseerd worden. Dit moet goed zijn voor minstens 1.000 nieuwe jobs. Tel daar de nieuwe gevangenis van Leopoldsburg bij (400 banen) en de investeringen van Ikea en Nike (samen 1.500 jobs) en je zit tegen eind 2015 aan 3.000 extra arbeidsplaatsen.

Urbain_VandeurzenUrbain Vandeurzen van het Ondernemersplatform Limburg, is dan ook opgetogen over de vorderingen. “De doelstelling blijft om binnen 5 jaar 10.000 nieuwe jobs te creëren. We zitten goed op schema. Het grootste heil verwachten we nog van de bestaande bedrijven, die via innovatie en internationalising voor bijkomend werk moeten zorgen. Voor hen is SALK een opstapje naar een nieuw businessmodel.”

In zijn toespraak voor het ondernemerscongres Limburg Next, haalde Vandeurzen uit naar het onderwijs. “Daar zit de grootste drempel om onze economie te hervormen,” zei hij. “In amper 5 jaar tijd zijn we van 10.000 leerlingen in het technisch- en beroepsonderwijs naar 5.500 gegaan. Terwijl net daar de knelpuntberoepen zijn. Er moet dus dringend iets gebeuren. Ik pleit voor een Onderwijsplatform, net zoals ons Ondernemersplatform. Er zijn voorbeelden genoeg van scholen die voortrekkers zijn in een nieuwe manier van onderwijzen en daar erg succesvol in zijn. De ambitie om dit naar heel Limburg door te trekken, moet aanwezig zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.