Nieuws Limburg Sam Benetti mee aan het roer van bouwbedrijf

Sam Benetti mee aan het roer van bouwbedrijf

Sam Benetti mee aan het roer van bouwbedrijf

Net voor de coronacrisis uitbrak werd er aan de top van klus- en renovatiebedrijf JBS in Ham een stevige ‘position switch’ doorgevoerd. Sam Benetti (26) maakte de overstap naar familiale onderneming, waar hij nu zijn vader assisteert met de bedrijfsleiding.

JBS werd opgericht door Jean Benetti in 2006. Het bedrijf is gespecialiseerd in allerlei bouwtechnische klus- en renovatiewerken. Daarnaast verzorgt JBS de plaatsing van ramen en deuren en worden sinds kort ook bijgebouwen in houtskelet neergezet. Het bedrijf doet voor elke specialisatie een beroep op vaste onderaannemers.

Een formule die goed werkt. Daarom vroeg de stichter aan zijn zoon Sam om het bedrijf te vervoegen en het roer mee in handen te nemen. Zo komt het dat Benetti jr., die vroeger nog operationeel verantwoordelijke was bij Facimo, thans de werkzaamheden bij JBS aanstuurt. “Mijn vader en ik vullen elkaar perfect aan”, stelt Sam Benetti. “De kennis die mijn vader heeft opgebouwd als aannemer is voor mij natuurlijk een groot voordeel.”

De nieuwe zaakvoerder wil het aanbod verder uitbreiden in de B2B-markt. “We merken dat veel grotere bedrijven één aanspreekpunt willen voor al hun klus- en renovatiewerken”, weet Sam van Ham. “Maar ook KMO’s zijn meer geneigd om dit takenpakket aan één partij uit te besteden. Het is dat publiek waar wij op mikken.”

JBS maakt van de coronacrisis gebruik om een aantal bedrijfsprocessen te optimaliseren. “Onze werven liggen niet stil, maar toch is er iets meer tijd om binnen de eigen organisatie een aantal puntjes scherp te stellen. Zo moeten we resoluut mee de digitale weg inslaan. We zien deze periode dan ook als een opportuniteit om straks ‘full force’ de nieuwe markten te verkennen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.