Nieuws Limburg Sappi sust syndicaat met investering 5 miljoen

Sappi sust syndicaat met investering 5 miljoen

Sappi sust syndicaat met investering 5 miljoen

De directie van papierproducent Sappi in Lanaken heeft in een schrijven aan het personeel wat meer uitleg gegeven over het schrappen van de grote investering in een centrale voor warmtekrachtkoppeling. Als reden wordt de verslechtering van de terugbetaaltijd aangehaald, een te lage ROI dus.

Tegelijk wordt het vertrouwen in de vestiging van Lanaken bevestigd. Dat moet blijken uit een investering van 5 miljoen in nieuwe ‘jetflow coaters’, die een belangrijk onderdeel zijn van het plan om PM7 (PapierMachine 7 bij Sappi Lanaken) uit de rode cijfers te halen. “De nieuwe coaters, samen met extra nog te zoeken besparingen en de broodnodige nieuwe producten, zijn de weg voorwaarts,” aldus de directie. “Deze moeilijke opdracht betreft niet alleen de PM7-medewerkers, maar wel iedereen, geen enkele afdeling uitgezonderd. De geplande verlaging van de energiekosten treft onze gehele operatie en die gaan we missen. Wij zullen andere creatieve manieren moeten vinden om de kosten verder te verlagen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.