Nieuws Limburg Say Yes to the les…

Say Yes to the les…

Say Yes to the les…

ICT-specialist EuroSys heeft met Yes.be een nieuwe afdeling opgericht. Hiermee zal de kennis en ervaring op vlak van soft- en hardware worden aangeboden bij scholen. “We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van onze kinderen voor een belangrijk stuk bepaald zal worden door de manier waarop onze onderwijsinstellingen leren omgaan met digitale middelen en ICT”, zegt CEO Mark Aerts. “De Vlaamse overheid heeft dat goed begrepen en maakt daarom middelen vrij voor het project Digisprong. Met onze gespecialiseerde afdeling Yes.be, wat staat voor Your Education Solution, willen we de partner van de scholen zijn om de doelstellingen efficiënt en op maat in de praktijk te brengen.”

De Vlaamse overheid wil de digitalisering actief ondersteunen met haar Digisprong-programma. Hierdoor kunnen scholen de komende 2 à 3 jaar extra investeren in de uitbouw van hun ICT-infrastructuur, zoals een degelijk netwerk, laptops en toepassingen. “We zijn al veel langer overtuigd dat deze digitalisering nodig is”, zegt Mark Aerts, CEO van EuroSys. “Omdat we weten wat er op het vlak van ICT van leerlingen wordt verwacht eens ze hun diploma hebben gehaald, kunnen we scholen ook helpen om hun digitale leertraject hier optimaal op af te stemmen. Wij willen leerkrachten, studenten, ICT-coördinatoren en directies helpen om de best mogelijke digitale sprong te maken en dit helemaal in lijn met het pedagogische project van de school. Dat doen we onder andere door een leerplatform aan te bieden dat helemaal is afgestemd op de software die later nodig is. Maar ook door een permanente, verregaande ondersteuning. Daar zetten we een team van 70 mensen voor in.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.