Nieuws Limburg Scania kan starten met bouw van 30.000 m2

Scania kan starten met bouw van 30.000 m2

Scania kan starten met bouw van 30.000 m2

De bedrijven Scania en Weltjens krijgen uitbreidingsruimte. De provincieraad zette woensdagavond het licht op groen voor de definitieve vaststelling van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan. Dit gebeurde op voorstel van Inge Moors (CD&V), gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening.

“Hierdoor krijgen deze 2 bedrijven rechtszekerheid voor de toekomst en kunnen ze hun toekomstplannen in Limburg verder realiseren”, aldus gedeputeerde Moors. Collega van Economie en POM-voorzitter Tom Vandeput pikt in: “Dat is belangrijk voor deze ondernemingen, maar ook voor de Limburgse economie en samenhangende tewerkstelling.”

De nieuwe plannen zorgen voor de verankering van beide bedrijven in onze provincie. Ze zijn volgens de stedenbouwkundige regels wel verplicht om te streven naar een efficiënt ruimtegebruik. Zo mogen de gronden alleen gebruikt worden voor de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten van Scania Parts Logistics en Weltjens Transport. Gedeputeerde Inge Moors verduidelijkt: “Andere types van bedrijfsactiviteiten worden op deze gronden niet toegelaten. Bij een stopzetting laten de voorschriften toe dat de gronden kunnen hergebruikt worden voor landbouw.”

Beide bedrijven krijgen de kans om de percelen individueel aan te kopen. POM Limburg zal optreden voor de coördinatie. Vervolgens zal Scania bijkomende logistieke en warehousingactiviteiten realiseren van 20.000 tot 30.000m². Afhankelijk van de bouwhoogte zal in totaal voor bijna 250.000 m² gerealiseerd kunnen worden,” zo besluit Vandeput.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer