Nieuws Limburg Scania maakt 50 miljoen vrij in Opglabbeek

Scania maakt 50 miljoen vrij in Opglabbeek

Scania maakt 50 miljoen vrij in Opglabbeek

Het distributiecentrum Scania Parts Logistics in Opglabbeek heeft een investeringsplan opgestart van 50 miljoen euro. Het gaat vooral om ingrepen die de logistieke processen moderniseren en optimaliseren. Dit komt ook de werkgelegenheid ten goede. Zo’n 100 mensen die momenteel bij Scania op interimbasis werken, krijgen de komende maanden een vast contract aangeboden.

Scania Parts in Opglabbeek is het wereldwijde distributiecentrum van de Zweedse vrachtwagen- en bussenproducent Scania. Vanuit Opglabbeek vertrekken zo’n 130.000 soorten reserveonderdelen naar ruim 100 landen wereldwijd. Vandaag werken in het distributiecentrum meer dan 800 mensen, waarvan 615 met een vast contract. “De introductie van enkele succesvolle nieuwe modellen heeft de verkoop aangezwengeld”, aldus Patrick Paredis, manager van Logistics Engineering. “Vandaag groeit Scania sneller dan de markt, waardoor ook het distributiecentrum in Opglabbeek met zo’n vijf procent per jaar moet meegroeien.”

Slimmer

Daarom wordt in Opglabbeek momenteel ruim 50 miljoen euro geïnvesteerd. “Het is de bedoeling om de hele keten slimmer te maken”, legt Patrick Paredis uit. “Dit houdt onder meer in dat een binnenkomende bestelling uit elkaar wordt getrokken, zodat er verschillende mensen tegelijk aan kunnen werken. Daarna kunnen we alles terug samenvoegen tot één pakket. Snel en efficiënt.”

Van de bijna 200 uitzendkrachten hebben er intussen al een 40-tal een vast contract gekregen. Tegen het jaareinde start een volgende aanwervingsgolf van nog eens 100 vaste benoemingen. Bovendien worden er momenteel 50 nieuwe interims aangeworven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.