Nieuws Limburg Scania spendeert 23 miljoen in Opglabbeek

Scania spendeert 23 miljoen in Opglabbeek

Scania spendeert 23 miljoen in Opglabbeek

Het distribtiecentrum van Scania in Opglabbeek krijgt van de hoofdzetel groen licht voor de forse uitbreiding van de magazijnen. Het gaat om 36.500 m² extra, goed voor een investering van 22,7 miljoen euro (200 miljoen Zweedse kronen). De utibreiding van Scania Parts Logistics in Opglabbeek raakte midden 2009 al bekend bij de aankoop van 9 hectare bijkomende industriegrond. De plannen voor de uitbreiding dateren al van 2007. Scania heeft nu in Opglabbeek zo’n 60.000 m² eigen magazijnen. Daar komt dus ruim de helft bij.

Opglabbeek staat in voor de centrale distributie van alle Scania-onderdelen, die van daaruit worden verdeeld naar een duizendtal regionale opslagplaatsen en dealers.

Werk
De investering heeft niet onmiddellijk gevolgen voor de werkgelegenheid in Opglabeek. Scania huurt momenteel verschillende magazijnen in de buurt.”De overgang naar eigen gebouwen zal daarom geen onmiddellijk effect op de tewerkstelling hebben”, zegt general manager Jan Andries Oldenkamp van Scania Parts Logistics.

Maar één en ander tekent wel de groei van Scania. Het distributiecentrum in Opglabbeek is actief sinds 1993. In 2000 werd het voor de eerste keer flink uitgebreid. De tweede uitbreiding dateert van 2007. Het nieuwe project moet begin 2013 geopend worden. In Opglabbeek stelt Scania 440 vaste medewerkers en een 150-tal interimkrachten tewerk.

De groep Scania is een belangrijk fabrikant van vrachtwagens, bussen en motoren van het zwaardere type. De groep telt 37.500 medewerkers, vorig jaar goed voor een omzet van 87,7 miljard Zweedse kronen (9,9 miljard euro).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.