Nieuws Limburg Scapta mikt met groot contract op 30 extra jobs

Scapta mikt met groot contract op 30 extra jobs

Scapta mikt met groot contract op 30 extra jobs

IT-huis Scapta (met hoofdkantoor in Hasselt) heeft donderdag een groot contract afgesloten om op de Belgische markt het succesvolle softwarepakket 4PS Construct te lanceren. Het multifunctionele beheerssysteem op basis van Microsoft-technologie is specifiek gericht op bouw- en aanverwante bedrijven en wordt vandaag al in 19 landen door grote spelers gebruikt. Het contract is binnen 3 tot 5 jaar goed voor een 30-tal extra jobs.

Scapta (opgericht door Alex Vandereycken, Frank Auwers en Peter Moerman) biedt vandaag IT-oplossingen aan in diverse sectoren. Daarbij maakt het snel groeiende bedrijf gebruik van Microsoft-bouwstenen, die waar nodig worden aangepast en uitgebreid met zelf ontwikkelde technologie.
Tot voor kort was de bouwsector een lacune in het aanbod. “Nergens in de markt bleek een ERP-pakket voorhanden dat tegemoet kwam aan de huidige en vooral toekomstige behoeften van bouw- en installatiebedrijven”, zegt Mathieu De Glas van Scapta. “Nochtans heeft de digitalisering zich in die sector recent sterk doorgezet. Om een pasklare oplossing te bieden, zijn we eerst gaan speuren naar bestaande producten op de internationale markt. Zo zijn we uitgekomen bij 4PS, een ERP-producent die meer dan 20 jaar geleden in Nederland is gestart met de ontwikkeling van deze oplossing. Momenteel wordt 4PS Construct al in 19 landen door grote bouwbedrijven, projectontwikkelaars, installateurs en service- en onderhoudsbedrijven intensief gebruikt. BAM international, Volker Wessels, Dynniq, Vinci, Eneco of Strukton, zijn maar enkele van de klinkende namen in hun portfolio van meer dan 600 tevreden klanten.”

Compleet

Scapta heeft nu een contract afgesloten om het pakket ook in België te gaan verdelen. “Je merkt duidelijk dat 4PS Construct is ontwikkeld en systematisch wordt bijgewerkt door een groot team met veel ervaring in de bouwsector”, aldus nog Mathieu De Glas. “Alle specifieke noden voor de sector zitten er standaard in verwerkt, hierbij spreken we echt van een totaaloplossing. Wij hebben bij Scapta daar onmiddellijk een aantal bijzonderheden voor de Belgische markt aan toegevoegd, zoals de wetgeving. Daardoor hebben we nu een complete, stabiele en uiterst betrouwbare oplossing die de hele sector op zijn wenken bedient. De updates verlopen automatisch en je kan zelf modules toevoegen afhankelijk van je noden. Zo zijn er ook templates voor heel specifieke deelsectoren van de bouw, zoals aannemers van infrastructuurwerken, verhuurders van bouwmachines of installatiebedrijven. Alles kan bovendien gekoppeld worden: teken- en designprogramma’s, grafische planningstools, portaaloplossingen, mobiele apps, document management systemen, OCR-technologie, integratie met BIM-toepassingen en IOT-koppelingen, wat toch echte hot topics zijn in de sector.”

Overtuigd
Scapta gelooft heel sterk in het potentieel van dit product. “Door het contract dat we zopas hebben afgesloten, kunnen we deze premium-software in de sector aanbieden. We merken nu al een zeer grote belangstelling voor 4PS en wisten zelfs al een aantal belangrijke spelers te overtuigen. Deze stap zal ongetwijfeld voor Scapta de groei doen versnellen. We mikken binnen 3 tot 5 jaar op een 30-tal nieuwe medewerkers die de klanten van Scapta met 4PS van dienst zullen zijn.”

Microsoft
Microsoft is overtuigd van zowel het product als van de reseller in de Belux. “4PS Construct staat niet voor niets in onze cataloog als One Commercial Partner”, zegt Rudy Doornewaard van Microsoft. “Hierin staan alleen oplossingen die wij onze klanten aanbevelen.” En ook Scapta krijgt nog een compliment van de Amerikaanse gigant: “Met Alex Vandereycken aan het roer, een pionier in de Dynamics-wereld, is succes verzekerd”, stelt Paul Faes van Microsoft. “Alex heeft zijn strepen in het verleden reeds meermaals verdiend. We hebben dan ook het volste vertrouwen dat het partnership tussen Scapta en 4PS tot mooie successen zal leiden in de nabije toekomst.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.