Nieuws Limburg Schelfhout automatiseert voor 3 miljoen

Schelfhout automatiseert voor 3 miljoen

Schelfhout automatiseert voor 3 miljoen

De producent van betonnen wandpanelen Schelfhout in Kinrooi gaat in de komende maanden 3 miljoen euro investeren om de productie verder te automatiseren. “Het gaat onder meer om spuitrobots voor isolatie,” zegt algemeen directeur Jos Theybers. “Zo kunnen we nog efficiënter het toegenomen werkvolume afhandelen.” Maar volume is slechts één aspect… “Inderdaad, want we vrezen voor de marges, aangezien ook wij sterk afhankelijk zijn van de grondstofprijzen. De onlusten in Libië baren ons zorgen, want de olieprijs zal hierdoor alleen maar toenemen.”

Schelfhout groeit intussen ook doordat in Doornik een bijkomende vestiging werd geopend. En mogelijk komt er nog een nieuwe telg bij als moederbedrijf CRH de portefeuille opentrekt. “Dat kan natuurlijk altijd, misschien dat er in 2011 nog nieuws te melden valt,” zegt Jos Theybers nog. “Het zal dan ook wel een producent van panelen zijn.” Wij gokken op Preton…

De toenemende opdrachten betekent voor Schelfhout ook meer personeel. “Het afgelopen jaar zijn er 16 mensen bijgekomen. Het totaal bedraagt nu 248.” De omzet van het Kinrooise bedrijf bedraagt ongeveer 60 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.