Schelfhout automatiseert voor 3 miljoen

De producent van betonnen wandpanelen Schelfhout in Kinrooi gaat in de komende maanden 3 miljoen euro investeren om de productie verder te automatiseren. "Het gaat onder meer om spuitrobots voor isolatie," zegt algemeen directeur Jos Theybers. "Zo kunnen we nog efficiënter het toegenomen werkvolume afhandelen." Maar volume is slechts één aspect... "Inderdaad, want we vrezen voor de marges, aangezien ook wij sterk afhankelijk zijn van de grondstofprijzen. De onlusten in Libië baren ons zorgen, want de olieprijs zal hierdoor alleen maar toenemen."

Schelfhout groeit intussen ook doordat in Doornik een bijkomende vestiging werd geopend. En mogelijk komt er nog een nieuwe telg bij als moederbedrijf CRH de portefeuille opentrekt. "Dat kan natuurlijk altijd, misschien dat er in 2011 nog nieuws te melden valt," zegt Jos Theybers nog. "Het zal dan ook wel een producent van panelen zijn." Wij gokken op Preton...

De toenemende opdrachten betekent voor Schelfhout ook meer personeel. "Het afgelopen jaar zijn er 16 mensen bijgekomen. Het totaal bedraagt nu 248." De omzet van het Kinrooise bedrijf bedraagt ongeveer 60 miljoen euro.