Nieuws Limburg Schepen wil dat Ford-werknemers zelf perserij overnemen

Schepen wil dat Ford-werknemers zelf perserij overnemen

Schepen wil dat Ford-werknemers zelf perserij overnemen

Aangezien de Vlaamse regering de overname van de perserij van Ford Genk door de Punch-groep van Guido Dumarey allicht zal afwijzen (wegens niet-duurzaam), komt de Genkse schepen van Werk Angelo Bruno met een opmerkelijk voorstel. Hij wil dat de Ford-werknemers zich verenigen in een coöperatieve, en zelf het heft in handen nemen. “Grijp uw kans en verenig u om het perswerk van Ford Genk over te nemen en zelf te ondernemen,” aldus Angelo Bruno.

Angelo Bruno 2“Er zijn voldoende Ford-werknemers met ondernemingszin die goede initiatieven hebben rond een mogelijke overname, maar wordt er te weinig durf getoond. Toch geven de cijfers aan dat 8 procent van de recent vertrokken Ford-arbeiders, ondertussen aan de slag is op zelfstandige basis. Het potentieel is dus wel degelijk aanwezig. Het is nu het moment om initiatief te nemen, anders lopen we heel wat kansen mis.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.