Nieuws Limburg Schoeffaerts, Ecomat en Solar Brick in de prijzen

Schoeffaerts, Ecomat en Solar Brick in de prijzen

Schoeffaerts, Ecomat en Solar Brick in de prijzen

Tijdens de bouwbeurs Bouwinnovatie, die nog tot en met 10 februari loopt in de Ethias Arena en Grenslandhallen, zijn er alvast 3 mooie onderscheidingen uitgedeeld aan Limburgse bedrijven.

Schoeffaers BouwinnovatieIn de eerste plaats ging de prijs voor de beste stand naar Afwerkingsbedrijf Ronny Schoeffaers uit Diepenbeek. “Een stand met een intrigerend minimalisme, die op een beperkte oppervlakte de juiste sfeer weet te zetten,” aldus de jury (zie foto). “De bezoeker wordt door twee deurbrede openingen naar binnen gezogen, waar hij in een totaal andere wereld terechtkomt.”

De Dubolimburg-prijs, die ecologisch bouwen stimuleert, ging naar Ecomat bvba. De vakjury bekroonde het bedrijf van Genkenaar Rudi Gehlen omwille van de ecologisch verantwoorde bouwmaterialen die worden aangeboden en vooral voor de manier waarop dit op Bouwinnovatie wordt gepresenteerd.

De architectenjury ten slotte, koos Ventilation Company uit Bilzen tot meest innovatieve, dankzij de Solar Bricks. Dit zijn lichtgevende, glazen klinkers die werken op zonne-energie. Ze vangen overdag via een sensor het zonlicht op en geven dit opnieuw af als de duisternis invalt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.