Nieuws Limburg Schoonmaakmiddelen maken nog steeds rijk

Schoonmaakmiddelen maken nog steeds rijk

Schoonmaakmiddelen maken nog steeds rijk

De groothandel in reinigingsmiddelen Kay uit Tessenderlo heeft voor het tiende jaar op rij een recordomzet geboekt. In 2010 werd er voor 21,8 miljoen euro aan schoonmaakproducten en detergenten verkocht, een toename van bijna 10 procent. Het gaat om producten die worden gemaakt door moederbedrijf Ecolab, ook al in Tessenderlo, maar aangestuurd vanuit Zwitserland. De winst die er overbleef was wel een stuk lager: 1,6 miljoen ten opzichte van 2,6 miljoen een jaar eerder. Dit heeft te maken met de fluctuerende olieprijs en de productiekost die daaraan is verbonden bij het moederbedrijf Ecolab.

Kay is overigens een eerder praktisch vehikel. Er staat immers geen personeel op de payroll. Moederbedrijf Ecolab bvba heeft nog geen jaarrekening voor 2010 gepubliceerd. De vorige 8 jaar haalde het bedrijf telkens zo’n 100 tot 140 miljoen omzet, goed voor winsten van gemiddeld 10 tot 12 miljoen per jaar, tot zelfs een uitschieter van 41 miljoen euro in 2007. Wereldwijd haalt deze multinational een omzet van 6 miljard dollar en stelt hij 26.000 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.