Nieuws Limburg “Schrap laagste prijs bij aanbestedingen”

“Schrap laagste prijs bij aanbestedingen”

“Schrap laagste prijs bij aanbestedingen”

De Limburgse wegenbouwers zijn boos. Nu de economie minder goed draait, en vooral de gemeentebesturen spaarzaam zijn met het aanleggen van nieuwe wegen, gaan heel wat aannemingsbedrijven die een mindere kwaliteit afleveren, toch met de schaarse aanbestedingen lopen. “Dat komt doordat de prijs nog steeds als enige criterium bij toewijzing wordt gehanteerd,” zegt Bas van de Kreeke, uittredend voorzitter van Vlawebo Limburg. “Dat principe moet dringend worden bijgesteld, want anders komt er geen einde aan de negatieve prijzenspiraal waar de bouw zo sterk onder te lijden heeft. Met andere woorden, niet alleen de laagste prijs mag doorslaggevend zijn, er zal ook rekening moeten gehouden worden met de kwaliteit van wat aangeboden wordt. Dus, de prijs-kwaliteitverhouding zou het belangrijkste criterium moeten worden in de aanbestedingsprocedure.”

Bas en LeoOp de jaarvergadering van de wegenbouwers, waarop Bas van de Kreeke overigens de voorzittershamer doorgaf aan Leo Janssen van wegenbouw Martin (foto rechts), kwamen nog enkele eisen op tafel. “Vlawebo Limburg vraagt dat rioolheffingen en later ook de inkomsten van het rekeningrijden, aangewend worden voor wat ze zouden moeten dienen: het onderhoud en nieuwbouw van infrastructuur,” vindt van de Kreeke. “De overheid moet ook ook ageren tegen de sociale dumping en de oneerlijke concurrentie, en soepeler zijn in de regelgeving rond vervoer van zwaar materieel.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.