Nieuws Limburg Schrijf mee aan een succesverhaal!

Schrijf mee aan een succesverhaal!

Schrijf mee aan een succesverhaal!

Voor werkzoekenden met een migratieachtergrond is het niet altijd eenvoudig om een job te vinden. Ondanks diploma’s en/of relevante ervaring botsen ze in hun zoektocht naar werk op heel wat moeilijkheden. Het is hoogtijd dat superdiversiteit ook op de werkvloer wordt weerspiegeld.

Met Mentor2Work wil het Minderhedenforum de slaagkansen van werkzoekenden met een migratieachtergrond vergroten op de arbeidsmarkt. We matchen werkzoekenden aan een vrijwillige mentor om hen te versterken in de zoektocht naar werk. Zodra een duo is samengesteld, deelt de mentor zijn/haar expertise en beroepskennis en geeft advies. Samen bouwen ze aan een mooie toekomst. Dit doen we in de regio’s Antwerpen, Gent, Mechelen, Vilvoorde & Limburg.

Wil je je maatschappelijk engageren en je coachende vaardigheden versterken? Geef jij het nodige duwtje in de rug? Wil jij meeschrijven aan een succesverhaal? Dan is dit project voor jou! Bezoek onze website www.mentor2work.be en meld je aan. Wij verwelkomen je graag in het Mentor2Workteam!

Laat je inspireren door getuigenissen van onze mentoren:

  • “Blijven geloven, ondanks tegenslagen. Altijd vooruit kijken.” Ik vind het belangrijk om mijn ervaringen door te geven na een carrière van 35 jaar. Iemand verder helpen is heel belangrijk voor mij, ik kan niet rond mijn eigen leven blijven draaien… Het initiatief dat 2 onbekenden bijeen brengt en het samen zoeken naar oplossingen vind ik bovendien erg interessant. En tot nu toe verloopt alles super. Het kennismakingsgesprek met mijn mentee was moeilijk af te sluiten… wij konden blijven praten! – Thierry De Coninck (Beheerder vergadercentrum & gebouwen)
  • Wel, als ik van betekenis kan zijn voor iemand door hem of haar te ondersteunen en te helpen met allerlei vragen of praktische zaken, wil ik dat doen. Soms is een schouderklop of een luisterend oor genoeg om een verschil te maken. – Christian Habiyaremye (Medewerker vervoersmaatschappij)
  • In mijn werk kom ik veeleer in contact met de theoretische aspecten van werkgelegenheidsbeleid. Via Mentor2Work maak ik face-to-face kennis met onze finale doelgroep. Het enthousiasme van mijn mentee is aanstekelijk. Onze contacten geven mij energie en ik kan mijn expertise eens op een heel andere manier aanwenden. – Astrid Faelens (Coördinator- Expert thema werk)
  • Samen met mijn mentee hebben we al een succesvol traject achter de rug. Onderweg werd al snel duidelijk dat zij over heel wat kennis en talent beschikt. Ondertussen heb ik haar in mijn boekhoudkantoor een deeltijdse job aangeboden waar ze als hulpboekhouder bepaalde taken opneemt. – Joseph Bex (Zaakvoerder boekhoudkantoor)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.