Nieuws Limburg Sentower Park beschermd tegen schuldeisers

Sentower Park beschermd tegen schuldeisers

Sentower Park beschermd tegen schuldeisers

In afwachting van de verkoop, geniet het hippische centrum Sentower Park in Opglabbeek van bescherming tegen schuldeisers. De uitspraak van de rechtbank van Koophandel in Tongeren dateert al van enkele weken geleden, maar raakte nu pas bekend. Eigenaar Erik Schildermans had net voor het indienen van zijn vraag naar bescherming, aangegeven zich op zijn bedrijf ES Tooling in Genk te willen concentreren en de zoektocht naar een overnemer was ingezet. Het prachtige paardencomplex met horecafaciliteiten ging open in 2013 en kostte zo’n 15 miljoen euro.

sentower park mail hall“Er is een gerechtelijk mandataris aangesteld die het proces van de overname begeleidt,” aldus rechtbankvoorzitter Toon Lysens. “Er lopen onderhandelingen met meerdere partijen. We zullen bekijken of er in de komende twee maanden concrete interesse is. Voorlopig heeft nog niemand een bod uitgebracht. Het is de bedoeling om het hele complex aan één partij te verkopen.” Dat houdt in dat er meerdere vennootschappen tegelijk van eigenaar moeten veranderen. Zo geniet ook ES Management (ook van zaakvoerder Erik Schildermans) bescherming via de Wet op de Continuiteit van de Ondernemingen (WCO).

Het vertrouwen dat Sentower Park voor een aanvaardbare prijs wordt verkocht, is niet gering. De activiteiten lopen momenteel immers gewoon verder, en er wordt winst gemaakt met de exploitatie. “Het hangt vooral af van de medewerking van de bank eens de WCO op 20 februari 2015 is afgelopen,” aldus nog de rechtbankvoorzitter. “De schuldeisers op het moment van de WCO zijn nog niet vergoed, maar er hebben zich nadien geen nieuwe meer gemeld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.