Nieuws Limburg Sibelco wil drijvende zonnepanelen leggen in Lommel

Sibelco wil drijvende zonnepanelen leggen in Lommel

Sibelco wil drijvende zonnepanelen leggen in Lommel

Zandontginnings en -verwerkingsbedrijf Sibelco, met vestigingen in Lommel, Uikhoven en Maasmechelen, bestudeert de plaatsing van drijvende zonnepanelen op zijn ontginningsplassen. Als het van Sibelco afhangt worden er dit jaar nog zo’n panelen gelegd op het water in Lommel, Dessel en Mol.

Het bedrijf anticipeert daarmee op een subsidie van 6 miljoen die Vlaamse minister van Energie veil heeft voor dit soort projecten. Eerdere plannen komen daarmee in een stroomversnelling. Er worden momenteel contacten gelegd met potentiële partners.

Volgens Mark Stulens, Country Manager van Sibelco, biedt een drijvend energiepark extra mogelijkheden tegenover een vaste constructie. “Drijvende zonnepanelen kunnen altijd met de zon meedraaien zodat hun opbrengst verhoogt. Bovendien is er op een waterplas genoeg ruimte.” Voor Sibelco mag het snel gaan. Dit jaar nog zou er al 5 hectare van de plassen kunnen bedekt zijn met zonnepanelen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.