Nieuws Limburg Sigarenmaker koopt zich in bij matrijzenkliniek

Sigarenmaker koopt zich in bij matrijzenkliniek

Sigarenmaker koopt zich in bij matrijzenkliniek

Jos Breemans, gekend manager in de sigarenfabricage (STG en Swedish Match), de betonindustrie (Marmorith) en de plaatstaalverwerking (Metes) is de nieuwe COO van Surtechno. De KMO uit Overpelt is gespecialiseerd in het testen, herstellen, onderhouden en verbeteren van spuitgietmatrijzen voor de automobielindustrie.

Surtechno werd bijna 25 jaar geleden opgericht en wist zich doorheen de jaren te ontpoppen tot ‘matrijzenkliniek’ voor de autoproductie en industriële spuitgietwereld. Grote merken als Audi, Porsche of BMW laten de matrijzen voor het maken van bumpers, deurpanelen of dashboards eerst via Surtechno ‘finetunen’ vooraleer in productie te gaan.

Surtechno groeit sterk en verwacht een verdere toename van de vraag, onder meer door de uitbreiding van de elektrische voertuigen. Voor dat segement is het beperken van het gewicht (door kunststof te spuiten) nog belangrijker.

De organisatie dient mee te groeien. En daarom hebben Jaak Kerkhofs, Marc Kerkhofs en Peter Vangansewinkel nu Jos Breemans aangetrokken als COO. Hij wordt meteen ook mede-eigenaar van Surtechno. “Jos heeft een ruime internationale ervaring, grotere en kleinere organisatie geleid en voor de nodige transformaties gezorgd”, aldus Marc Kerkhofs en Peter Vangansewinkel. “Voeg daarbij een goed technisch inzicht en een flinke portie Limburgse ondernemerszin, en we hebben met Jos de juiste man op de juiste plaats.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.