Nieuws Limburg Sint-Truiden heeft liever kmo's dan vliegtuigen

Sint-Truiden heeft liever kmo's dan vliegtuigen

Sint-Truiden heeft liever kmo's dan vliegtuigen

BrustemVliegveldHet nieuwe schepencollege van Sint-Truiden heeft een negatief advies gegeven voor de uitbreiding van de luchthaven in Brustem. De uitbaters willen er graat een tweede start- en landingsbaan aanleggen, het aantal wekelijkse vluchten verdubbelen tot 300 en een helihaven aanleggen. Maar dat ziet burgemeester Heeren niet zitten. “De uitbreiding past niet in onze plannen om samen met de LRM op deze locatie een bedrijventerrein voor kmo’s aan te leggen,” zegt ze. “We beschouwen de verdere ontwikkeling van de economische activiteiten op Brustem als één van de speerpunten in ons beleid. Het vliegveld vandaag verder laten uitbreiden, hypothekeert deze plannen.”

Het stadsbestuur heeft het advies overgemaakt aan de bestendige deputatie van de provincie, die zich over de milieuvergunning van de vlieghaven moet uitspreken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.