Nieuws Limburg Sint-Truiden opent Huis van de Ondernemer

Sint-Truiden opent Huis van de Ondernemer

Sint-Truiden opent Huis van de Ondernemer

Pascal VossiusVanaf 1 januari zal vlakbij het station van Sint-Truiden het Huis van de Ondernemer de deuren openen. “Waar vroeger de Jeugddienst was, komt nu een ontmoetings- en informatiecentrum voor onze ondernemers,” zegt schepen van Economie Pascal Vossius. Om te beginnen gaat het autonoom gemeentebedrijf AGOST er zijn intrek nemen. Ook de handelsorganisatie Trud’Or krijgt er zijn stek en de stad gaat er zijn tewerkstellingsambtenaar en zijn ambtenaar Lokale Economie huisvesten. “Zo komt er een één aanspreekpunt voor mensen die de stap naar het ondernemerschap willen zetten en voor gevestigde ondernemers die er terecht kunnen met al hun vragen en administratieve verplichtingen,” zegt Vossius. “Bedrijven kunnen er zelfs een dossier voor de LRM indienen.”

Er komt bovendien een nauwe samenwerking met de Haspengouwse ondernemersclub @HOC. Het Huis van de Ondernemer zal ook de nodige contacten onderhouden met de Limburgse kennisinstellingen en allerlei initiatieven ontwikkelen. “Een Haspengouwse ondernemer trekt niet zo snel naar Hasselt, vandaar ons idee om in eigen stad een totaalconcept te ontwikkelen om het de ondernemer gemakkelijk te maken,” besluit Vossius.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.