Nieuws Limburg SKF gaat voorraad opslaan in Genk

SKF gaat voorraad opslaan in Genk

SKF gaat voorraad opslaan in Genk

Logistics Capital Partners (LCP) heeft al de helft van zijn speculatief logistiek project op de Industriezone Genk-Zuid verhuurd. Het Zweedse SKF, gekend van de vestiging in Tongeren, gaat er vanaf januari 2023 welgeteld 22.877 m² inpalmen als stockageruimte.

SKF Logistics Services Belgium , de logistieke tak van de Zweedse fabrikant van kogellagers SKF, is in onze provincie gekend van hun Europese Distributiecentrum (EDC) in Tongeren. Maar door de diversifiëring en uitbreiding van het productgamma werd het magazijn in Tongeren te klein en moest SKF op diverse bijkomende plaatsen extra opslagruimte huren.

Het is deze capaciteit die nu zal samengebracht worden op de nieuwe logistieke site die Logistics Capital Partners momenteel bouwt in Bilzen (aan het Albertkanaal op Genk-Zuid). Begin 2023 zal SKF Logistics Services Belgium zijn strategische stock consolideren in een 22.877 m² groot, gloednieuw en duurzaam magazijn met 21 docks. Het huurcontract geldt voor 3 jaar.

Het gaat om de helft van het project dat LCP in Bilzen bouwt. De andere helft is nog beschikbaar en zal ook in januari 2023 klaar zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.