Nieuws Limburg Skondras wil dit jaar nog 100 verkopers aanwerven

Skondras wil dit jaar nog 100 verkopers aanwerven

Skondras wil dit jaar nog 100 verkopers aanwerven

Skondras in Hasselt, actief in de ondersteuning van de verkoop aan (voornamelijk) grote organisaties, wil dit jaar nog 100 extra verkopers op de pay-roll zetten. Deze mensen zullen vervolgens aan dagtarief in te huren zijn door klanten die hun verkoop willen aanzwengelen.

Verkopers zijn een echt knelpuntberoep. Maar liefst 4,7 procent van de 134.570 in te vullen jobs, zijn functies in de commerciële dienstensector. Grote organisaties die afhankelijk zijn van sales, zijn de wanhoop nabij. Ze huren nu voor langere termijn gespecialiseerde commerciële talenten in. Skondras in Hasselt is één van de partijen die deze doelgroep zoekt, opleidt en vervolgens ter beschikking stelt van eindklanten. Momenteel vult Skondras op die manier 100 jobs in en wordt voor 2018 op een verdubbeling gemikt.

“Het is al een hele tijd aartsmoeilijk om de juiste salesmedewerker te vinden”, vertelt CEO Stijn Skondras. “Het is één van de redenen waarom externe organisaties zoals wij, worden ingeschakeld om de verkoop te ondersteunen. Omdat het vaak gaat om profielen die voor lange termijn specifiek voor één klant werken, hebben we een nieuwe dienstverlening opgezet. Daarbij zoeken, trainen en coachen wij salesmedewerkers, die we vervolgens aan dagtarief outsourcen naar onze klanten.”

Het gaat om diverse commerciële functies: “Accountmanagers, key-accountmanagers, salesmanagers, medewerkers commerciële binnendienst én echte saleshunters”, somt Stijn Skondras op. “Wij bekijken per medewerker waar zijn sterktes liggen. Niet iedere verkoper kan immers alles verkopen. Vandaar dat we de juiste ervaring aan het juiste project koppelen. De juiste match is absoluut noodzakelijk zodat een salesmedewerker direct operationeel en rendabel kan zijn.”

Win-win-win
Skondras biedt de gedetacheerde medewerkers een vast contract van onbepaalde duur aan. “Dit is een win-win-win-situatie”, aldus de CEO. “Want zowel de sollicitant, de klant als wijzelf bij Skondras hebben daar voordeel bij. De sollicitant krijgt zekerheid en kan zijn salesvaardigheden verder ontwikkelen, de klant kan de medewerker zeer grondig leren kennen zonder definitief engagement, en Skondras kan een vaste saleskern uitbouwen die voor diverse projecten kan ingeschakeld worden.”

Nederland
Deze formule spreekt Belgische B2B-bedrijven duidelijk aan. “In 2017 werden net geen 100 commerciële medewerkers op deze manier ingehuurd bij Skondras, door o.a. Engie Electrabel, Hyundai, Q8, AGC Glass Europe, BP, Maes Brandstoffen, The Cotton Group (B&C) en Haesevoets”, aldus Stijn Skondras. “In 2018 wordt gemikt op een verdubbeling van dit aantal gedetacheerde salesprofielen. En ook in Nederland is het een succes. Amper twee maanden na de opstart van deze outsourcing-formule hebben we al diverse verkoopmedewerkers aan een job geholpen.” 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.