Nieuws Limburg Sla munt uit je woon-werkverkeer

Sla munt uit je woon-werkverkeer

Sla munt uit je woon-werkverkeer

Werknemers kunnen met de nodige stimulansen zelf voor een extra duit in hun zak zorgen. Duurzaam pendelen is niet alleen goed voor hun gezondheid en voor het milieu maar in de meeste gevallen betekent duurzaam pendelen ook een dikkere portefeuille. En als werkgever kan je onrechtstreeks mee genieten van de voordelen van hun duurzaam pendelgedrag.

Voor werknemers betekent naar het werk fietsen, carpoolen of het openbaar vervoer nemen, een behoorlijke besparing tegenover hun autokosten ze maken voor het woon-werkverkeer. In het geval ze fietsen en een fietsvergoeding ontvangen kunnen die kosten zelfs omslaan in winst.

Wat win je als werkgever dan?
– Studies wijzen uit dat fietsende werknemers goedkoper en gezonder zijn dankzij hun mindere ziekteverzuim. Ze zijn alerter op het werk waardoor ze ook minder arbeidsongevallen veroorzaken.
– Een aantal duurzame mobiliteitsmaatregelen zijn voor 120% fiscaal aftrekbaar (bijv. bedrijfsfietsen) en vrijgesteld van sociale bijdragen tot een bepaald bedrag.
– Meer duurzame werknemers betekent minder bedrijfsruimte die je moet vrijmaken om parkeerterrein te voorzien. Per auto kan je ongeveer een 10-tal fietsen stallen op dezelfde oppervlakte.
– Door als werkgever een leasingauto in combinatie met een openbaar vervoerabonnement aan te bieden, kunnen de leasingkosten en de brandstofkosten gereduceerd worden. Je least voor een lager aantal kilometer doordat een deel van de woon-werkkilometers met het openbaar vervoer gedaan worden. Dit zal je als werkgever geen duizenden euro’s per jaar per werknemer opleveren maar verdeeld over een aantal werknemers kan dit snel oplopen.

Dit zijn een aantal van de voordelen die je als werkgever kan hebben maar zoals je merkt zit de grote besparing in een combinatie van duurzame mobiliteitsmaatregelen op maat van je onderneming.

Afkicken!
In mei starten we alweer met de 8ste editie van Afkicken! waarbij 143 ondernemingen hun werknemers alvast aansporen om het eens anders te proberen dan “alleen in de auto”. Wat de resultaten van dit jaar zullen zijn, lees je de maand juni.

Ze staan er in ieder geval niet alleen voor. Mobidesk Limburg ondersteunt de deelnemende ondernemingen in hun duurzame stappen.

Meer info: mobidesk@limburg.be of 011 23 83 83

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.