Nieuws Limburg Slachterij sluit slachtafdeling in Genk

Slachterij sluit slachtafdeling in Genk

Slachterij sluit slachtafdeling in Genk

Kippenslachterij Bijnens in Genk-Zuid heeft haar slachtafdeling opgedoekt. 15 van de 25 werknemers belanden daardoor op straat. Volgens zaakvoerder Patrick Bijnens gaat het om een markteconomische beslissing waarbij het bedrijf de kosten, om de slachtafdeling te blijven handhaven, niet meer kon dragen.

“We behoren in onze sector niet tot de grote bedrijven,” zegt Patrick Bijnens. “In verhouding hebben we het dan ook veel moeilijker. Het zijn vooral de lasten die ons de das hebben omgedaan. Personeelskosten, milieunormen en noem maar op, liggen te hoog om te kunnen blijven dragen. We merkten dat we het jaar na jaar jaar moeilijker kregen. Dan moet je op een bepaald moment door de zure appel bijten en een beslissing nemen. Het is met pijn in het hart dat we de slachtafdeling opdoeken. Ik doe dit werk al 33 jaar en had gehoopt het bedrijf tot zeker aan mijn pensioen stabiel te houden. Maar het heeft niet mogen zijn. Vijftien mensen uit de slachtafdeling hebben we moeten ontslaan. De distributie en de verkoop gaan wel nog door. Dat wil zeggen dat we nog tien mensen aan het werk houden. Voor het leveren van geslachte kippen hebben we een partner gevonden die ons dezelfde kwaliteit als voorheen kan garanderen. Voor de klanten verandert er helemaal niets.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.