Slachtoffers Truiense reclameronselaar moeten niet betalen

Ondernemers die door het Truiense bedrijf XL Media werden gedagvaard omdat ze een bestelbon hadden getekend voor duistere advertenties, moeten van de rechtbank de facturen van XL Media niet betalen. De uitspraak is een overwinning tegen alle bedrijven die zogezegd reclame verkopen ten voordele van brandweer, politie of goede doelen. Het gaat om meestal om pure oplichting.

oplichting "Het bedrijf XL Media uit Sint-Truiden, dat vroeger opereerde onder de naam BMS, verkocht valse overheidsadvertenties," aldus Bart Lodewyckx van Unizo Limburg, dat de kat de bel aanbond. "XL Media geeft zich al jaren uit als bedrijvengids in opdracht van gemeenten, om ondernemers zo een betalende advertentie te ontlokken. Wie toehapte, werd overstelpt met facturen die altijd maar hoger opliepen. Eerder dit jaar dagvaardde XL Media de ondernemers voor de rechtbank omdat ze die facturen niet betaalden. De wereld op zijn kop."

De rechtbank geeft Unizo nu gelijk, en stelt dat de gedupeerde ondernemers niet moeten betalen aan de reclameronselaar uit Sint-Truiden. "Eindelijk. We zijn daar heel blij mee en zullen blijven reageren tegen elke vorm van oneerlijke handelspraktijken," aldus nog Lodewyckx.