Slagmolen trekt dan toch niet naar Bilzen

In het najaar van 2021 kondigde Bert Meewis van 2-sterrenrestaurant Slagmolen aan om samen met zijn 2 zonen, een tweede zaak te openen in kasteel Edelhof in Munsterbilzen. Maar de chef beslist nu om het project toch niet verder te zetten. "Het horecalandschap is op dit moment onzeker, en daarom focussen we liever op het bestaande restaurant in Oudsbergen", aldus Bert Meewis

“We geloven enorm hard in de toekomstvisie van de stad om van site Edelhof een bijzondere ontmoetingsplaats te maken met een sterke totaalvisie op het kasteel, de speeltuin, het park en de vijver", legt Bert Meewis uit. "Kasteel Edelhof is en blijft een uitstekende locatie om een horecazaak op topniveau uit te baten. Helaas is het horecalandschap op dit moment erg onzeker en hebben we uit zakelijke overwegingen beslist om te focussen op ons huidig restaurant en de plannen voor een tweede vestiging voorlopig op te bergen. We beëindigen de samenwerking met de stad als goede vrienden en hopen dat er snel een alternatief gevonden wordt.”

Burgemeester Bruno Steegen reageert teleurgesteld, maar blijft niet bij de pakken zitten: “Bilzen is een rasechte horecastad. We waren dan ook enorm verheugd dat Slagmolen voor ons koos en we onze stad ook gastronomisch verder op de kaart konden zetten. Het is bijzonder jammer dat de plannen niet doorgaan, maar we kijken nu vooral vooruit. Edelhof is een prachtige plek. De aannemer voor de herbestemming van de site wordt nog dit jaar aangesteld. Ook gaan we op korte termijn op zoek naar een nieuwe uitbater voor het kasteel.”