Nieuws Limburg Slim systeem om personeel in te plannen

Slim systeem om personeel in te plannen

Slim systeem om personeel in te plannen

Genk en Sint-Truiden: het moet niet altijd tegen elkaar zijn… Zo hebben het Genkse Asap.be en het Truiense Paragon Medical de handen in elkaar geslagen om een nieuwe tool te ontwikkelen. Hiermee wordt het mogelijk om zorgpersoneel flexibel én volgens alle voorschriften in te zetten waar de nood aan extra handen het hoogst is.

Wat u al wist: onze zorgsector komt vandaag letterlijk handen tekort. Anderzijds is er ook heel wat (medisch) personeel dat graag een handje wil toesteken in de zorg. Toch kan die extra capaciteit niet optimaal benut worden omwille van wettelijke en administratieve beperkingen.

Om daar een mouw aan te passen, slaan de Genkse HR-groep Asap.be en het team van het Truiense Paragon Medical de handen in mekaar. Samen bieden ze een oplossing waarmee zorgpersoneel efficiënter kan ingezet worden en de capaciteit in de sector op termijn gevoelig kan worden vergroot. “Met onze tool koppelen we zorgpersoneel dat graag wat extra uren presteert, aan de zorginstellingen die hulp nodig hebben”, aldus Joris Brugmans, co-founder van Paragon Medical en HR-manager van het Trudo Ziekenhuis. “Dankzij de samenwerking met Asap.be kunnen we onze oplossing breder uitdragen en ook ander ziekenhuispersoneel, zoals administratieve profielen of keukenpersoneel, aan de pool toevoegen. Dat lijkt allemaal de evidentie zelve, maar was tot voor kort nagenoeg onmogelijk omwille van contractuele beperkingen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kapitein kiest voor Corda

CaptainWork, het nog jonge agentschap dat (vooral via video en social media) klanten bijstaat in hun employer branding en rekrutering,… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.