Nieuws Limburg Slimme softwaremakers zoeken 2,5 miljoen

Slimme softwaremakers zoeken 2,5 miljoen

Slimme softwaremakers zoeken 2,5 miljoen

WMW, het Hasseltse bedrijf van ondernemer Bert Vanaken dat zich toespitst op toepassingen van Internet of Things (IoT), wil 2,5 miljoen euro ophalen om het team uit te breiden en de verdere internationale groei te versnellen. De bibliotheek met software die WMW heeft opgebouwd om nieuwe applicaties voor IoT te maken, geniet de belangstelling van grote spelers in de IT-sector.

WMW kwam goed van de grond toen Bert Vanaken in 2017 zijn platform toespitste op toepassingen voor IoT. Momenteel heeft de onderneming zo’n 180 eigen toepassingen ontwikkeld die via sensoren en andere meetapparatuur relevante data capteren. Overal ter wereld, van Qatar over Australië, tot in Japan en de VS wordt er gewerkt met de technologie van WMW.

Bert Vanaken wil nu een versnelling hoger schakelen. Nadat hij in 2020 al een miljoen euro leende bij PMV (lees artikel), wil hij nu opnieuw cash ophalen om de expansie voort te zetten. Er wordt gemikt op 2,5 miljoen euro, waarmee extra personeel moet aangeworven worden om de buitenlandse markten verder te exploreren. Dat moet resulteren in opbrengsten uit nieuwe projecten, maar ook in recurring business. Vanaken wil de 200.000 euro die vandaag jaarlijks terugkomt, vervijfvoudigen in 2 jaar, om in 2027 uit te komen op 5 miljoen euro aan vaste inkomsten.

WMW telt momenteel 10 collega’s, die dus spoedig versterking zullen krijgen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.