Nieuws Limburg Sluiting Ford Genk vastgelegd in toneelstuk

Sluiting Ford Genk vastgelegd in toneelstuk

Sluiting Ford Genk vastgelegd in toneelstuk

Schroot is de naam van een nieuwe theatervoorstelling waarin de geschiedenis van Ford Genk verteld wordt. Tussen 23 en 30 september speelt gezelschap Het Nieuwstedelijk het stuk acht keer op een voorlopig nog geheime locatie in de buurt van de Ford-site.

guido keesOp 24 oktober 1962 wordt in Genk de eerste steen gelegd voor een nieuwe Fordfabriek, één van de modernste van Europa. Dag op dag 50 jaar later kondigt Ford Europe de sluiting aan. Als het doek valt, betekent dat het ontslag van 4.300 Fordwerknemers en 5.500 werknemers bij de toeleveranciers. Voor de buitenwereld een nieuwsfeit, voor de betrokkenen een tragedie…
Het theaterstuk Schroot vertelt het persoonlijke verhaal van een bewakingsagent (Henry) die als laatste de poort achter zich dicht trekt. Ford was niet alleen zijn werk, maar ook zijn leven. Wat rest hem nog, nu alles stopt? De voorstelling is gebaseerd op diepte-interviews met ex-werknemers en tekstbijdragen van Guido Kees, een ex-Ford bediende.

Het stuk is gemaakt door Het Nieuwstedelijk, het nieuwe theaterhuis dat ontstaan is uit de fusie van het Leuvense muziektheatergezelschap Braakland/ZheBilding en het Limburgse theatermakershuis de Queeste. Het wordt tussen 23 en 30 september 8 keer opgevoerd, vlakbij de fabriek van Ford Genk. Wie een kaartje reserveert, krijgt info over de exacte locatie. Tickets zijn te bestellen via C-Minecultuurcentrum.be of telefonisch op 089 65 44 90.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem
Dilsen-Stokkem

Bandag wil er 33 buiten

Bij bandenbedrijf Bandag Lanklaar te Dilsen-Stokkem kondigde de directie tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aan: 24… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.