Nieuws Limburg “Smaken de hondenbrokken elders zoeter dan bij ons?”

“Smaken de hondenbrokken elders zoeter dan bij ons?”

“Smaken de hondenbrokken elders zoeter dan bij ons?”

Jan Sampermans van het bloemen- en tuincentrum Sampermans in Nieuwerkerken is het noorden kwijt. Bijna dagelijks wijzigen de richtlijnen of hij zijn zaak nu wel of niet mag opendoen. “Waarom mogen collega’s met een identiek assortiment wel klanten ontvangen en wij niet?”, vraagt hij zich af.

“Wij hebben vanaf het prille begin van de corona-periode de richtlijnen gevolgd en onze zaak gesloten”, zegt Jan Sampermans. “Het was echter meteen duidelijk dat er met twee maten en twee gewichten werd gehandeld binnen eenzelfde sector. Ketens als Aveve en Horta mochten wel gewoon open blijven, zogezegd omwille van hun assortiment dierenvoeding en moestuinbenodigdheden. Onze zaak werd blijkbaar ‘anders’ beschouwd, niettegenstaande wij juist hetzelfde aanbod hebben in dierenvoeding en moestuinbenodigdheden… Bent u nog mee?”

Geen zoden aan de dijk

“Wij hebben deze oneerlijkheid onmiddellijk aangekaart met als resultaat dat we vorige week bevestiging kregen dat, gezien ons aanbod en de grootte van de zaak, wij toch open mochten gaan”, aldus nog Sampermans. “We namen meteen onze verantwoordelijkheid en deden de voorbije week de nodige investeringen om onze zaak aan te passen aan de gevraagde maatregelen. Maar… aan de vooravond van de heropening kregen wij opnieuw bericht: we moeten nu toch gesloten blijven! Bent u nog mee?”

Sampermans is dan ook boos: “Wij stellen ons zeker niet boven de wet, maar betreuren heel erg dat de ene zaak de andere niet is. Blijkbaar smaken de hondenbrokken elders zoeter dan bij ons? Dankuwel beleidsmakers! Zo weten wij ook weer waar we staan. Ook dank dat er een week gewacht werd om ons in te lichten. Wij hadden toch niets anders te doen natuurlijk…” Maar hij blijft positief: “Voor wie in zijn vuistje lacht en dacht dat dit ons klein zou krijgen: wij doen door en blijven gaan voor onze klanten! Ons assortiment is kraakvers en wordt simpelweg aan huis geleverd. Tot we toch opnieuw open mogen gaan…”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.