Nieuws Limburg SML investeert 20 miljoen in Genk

SML investeert 20 miljoen in Genk

SML investeert 20 miljoen in Genk

Het Genkse bedrijf SML, één van de toeleveranciers van Ford Genk die aan de conveyor gekoppeld is, gaat 20 miljoen euro investeren. De investeringen hebben te maken met de productie van de nieuwe Mondeo begin volgend jaar en de opvolgers van de S-Max en Galaxy.

Service Magazijn Limburg prepareert onder meer de motoren en versnellingsbakken en chassisonderdelen voor de Mondeo, S-Max en Galaxy. Het bedrijf heeft nu ook de opdracht in de wacht gesleept voor de nieuwe Mondeo en de opvolgers van de S-Max en Galaxy. “Dat is goed nieuws voor de werkgelegenheid in ons bedrijf,” aldus bedrijfsleider (en voormalig voorzitter van KRC Genk) Harry Lemmens.

SML zal de komende drie jaar ruim 20 miljoen euro investeren in de verbetering van de efficiëntie, onder meer in nieuwe productielijnen. Bovendien wordt werk gemaakt van kostenreductie en automatisering. Door de investering zullen er bij SML dertien jobs bijkomen. In totaal werken er 450 mensen. De Vlaamse Regering hechtte gisteren zijn goedkeuring aan een pakket strategische investeringssteun voor 934.970 euro en behoeve van SML.

De productie van de nieuwe Mondeo gaat van start in maart van volgend jaar. Een jaar later is het de beurt aan de S-Max en Galaxy.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.