Nieuws Limburg Smolders en Leijssen winnen Zorginnovatieprijs

Smolders en Leijssen winnen Zorginnovatieprijs

Smolders en Leijssen winnen Zorginnovatieprijs

De zorgonderneming Mederi heeft afgelopen weekend de prijs voor de beste zorginnovator van 2013 uitgereikt. Die (nationale) eer was weggelegd voor de Breese vzw CareAssist van de Limburgers Erik Leijssen en Peter Smolders. De vereniging heeft als doel om vastgoedeigenaars (promotoren), zorgverstrekkers, gemeentebesturen, OCMW’s, woonzorgcentra, investeerders en mensen met een zorgbehoefte samen te brengen, en dit met het oog op het ontwikkelen van betaalbare huisvesting. Deze woningen of appartementen worden vervolgens te huur of te koop aangeboden en door de vzw CareAssist uitgebaat op basis van vastgelegde kwaliteitseisen. De vzw staat voor de zorgbehoevende klaar om te assisteren waar nodig en stelt in samenspraak met de medebewoner een keuzepallet aan comfortdiensten ter beschikking om het verblijf in de zorg- en serviceappartementen zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken.

Foto: Jacky DELCOUR

Foto: Jacky DELCOUR

Erik Leijssen en Peter Smolders zijn met het concept gestart vanuit hun ervaringen als thuisverpleegkundigen. “Thuisverpleegkundigen moeten vandaag goed nadenken hoe ze hun praktijk willen uitbouwen,” zegt Peter Smolders. “Ik denk dat kleine praktijken die zich uitsluitend op de klassieke thuisverpleging zullen richten het moeilijk gaan krijgen. Ik verwacht dat de komende jaren praktijken meer en meer zullen gaan samenwerken om aan wetgeving en kwaliteitseisen te kunnen voldoen. Diversificatie, zoals wij met de vzw CareAssist hebben gedaan, is een andere mogelijkheid om een praktijk een mooie toekomst te geven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.