Snelste bedrijven van Limburg met vingers in de neus

EY en Pikon Benelux kroonden zich afgelopen zondag 8 mei tot Snelste bedrijf van Limburg bij de VKW Limburg Bedrijvenloop tijdens Genk Loopt. Hiermee ‘prolongeren’ beide bedrijven hun titel van vorig jaar.

Een kleine 20 Limburgse bedrijven met in totaal ruim 300 bedrijvenlopers kwamen -verspreid over de diverse afstanden- aan de start voor een sportieve teambuilding en streden onder mekaar voor de titel van Snelste bedrijf van Limburg. Het mooie weer, schitterende parcours doorheen het groene Genk en het gezellige bedrijvendorp zorgden voor een fijne sportieve beleving.

Gert Schreurs, eventmanager bij VKW Limburg en organisator van de Bedrijvenloop: “Genk Loopt profileert zich als ‘de gezondste loop van Limburg’. En dat sluit naadloos aan bij de doelstelling van onze VKW Bedrijvenloop: bedrijven ondersteunen in het stimuleren van een gezonde levensstijl bij hun medewerkers en zo ook de teamspirit mee helpen bevorderen. Het mooie weer, het schitterende parcours doorheen het groene Genk en het gezellige bedrijvendorp zorgden weer voor een fijne sportieve beleving.”

Hoewel gezondheid en teamspirit primeren en deelnemen het allerbelangrijkste was, deden de bedrijven ook een gooi naar de titel van het Snelste Bedrijf van Limburg. En dit in twee categorieën: +50 en -50 medewerkers. In de categorie van de grote jongens ging EY (Ernst & Young) al voor de derde opeenvolgende keer met de prijs lopen, vóór Scania en VCST. In de categorie –50 medewerkers kroonde het Genkse IT-bedrijf Pikon Benelux zich voor de tweede opeenvolgende keer tot snelste bedrijf vóór Licata en DFW accountants & adviseurs. Opvallend: Iason Swerts van EY was zelfs de snelste overall op de 10 kilometer en legde daar al een stevig fundament voor de overwinning van EY. Griet Vermeulen en Maarten Neyens (beiden van het ZOL) kroonden zich tot slot tot snelste op de 10 mijl.